Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργαζόμενο που υποβαθμίστηκε η θέση του

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργαζόμενο που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή υποβαθμίστηκε η θέση του στην επιχείρηση που απασχολείται.

Πρόκειται για πτυχιούχο ΑΕΙ, ο οποίος προσελήφθη από ασφαλιστική εταιρεία το 1989 και ανέλαβε θέσεις ευθύνης, όπως υποδιευθυντής, προϊστάμενος και αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος. Το 2006 υποβίβάστηκε σε απλό υπάλληλο και του αφαιρέθηκαν επιδόματα, όπως εξόδων περιποίησης πελατείας, ύψους 250 ευρώ και διοικητικών καθηκόντων, ύψους 625 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι πρόκειται για μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως, που επέφερε στον εργαζόμενο ηθική μείωση και μισθολογική μεταβολή.

Επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου, με την οποία η εταιρεία υποχρεούται να του καταβάλλει αποζημίωση 12.279,6 ευρώ. Παράλληλα, διέταξε την εταιρεία να αποδεχτεί τις υπηρεσίες του, να τον απασχολήσει στη θέση ευθύνης που κατείχε και να λαμβάνει τις αποδοχές που ελάμβανε, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης της προς την δικαστική απόφαση.
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...