Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Καμπανάκι» από τους εισαγγελείς για τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης

Έκκληση προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να στηρίξουν τη Δικαιοσύνη, για να μην καταρρεύσει το σύστημα, απηύθυναν οι εισαγγελείς της χώρας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη συσσώρευση υποθέσεων στα δικαστήρια και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην 26η τακτική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Μπρακουμάτσος χαρακτήρισε «μεγάλο ασθενή» τη Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που, όπως είπε, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, κυβέρνηση και νομοθετική εξουσία, να μην αφήσουν στην τύχη της τη Δικαιοσύνη αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει.

Ο κ. Τέντες έκανε και αυτοκριτική λέγοντας ότι έχουν και οι δικαστές ευθύνες, ωστόσο ζήτησε να σταματήσουν οι ολέθριες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης οι οποίες μάλιστα έχουν διεθνή αντίκτυπο με αρνητικά σχόλια περί ατιμωρησίας στο γερμανικό Τύπο.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας προσδιόρισε το μεγάλο πρόβλημα της Δικαιοσύνης για τους δικαστικούς, στον μεγάλο όγκο των υποθέσεων που εισέρχονται στα δικαστήρια και ειδικά σε αυτά της Αθήνας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από το ένα εκατομμύριο υποθέσεις που έχουν εισαχθεί κατά το τρέχον έτος στη Δικαιοσύνη οι 300.000 είναι στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι υποθέσεις που εισάγονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο θα δικάζονται το 2015. Μια από τις προτάσεις που έγινε για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης είναι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...