Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Διορισμό εισαγγελέων για τα εργατικά ατυχήματα ζητά ο Άρειος Πάγος

Το διορισμό, σε όλες τις περιφέρειες, εισαγγελέων που θα είναι αρμόδιοι για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, λόγω του αυξημένου αριθμούς εργατικών ατυχημάτων ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης, με παραγγελία του, προς τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών. 

Στην εισαγγελική του παραγγελία ζητά και το διορισμό εισαγγελέων για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών αλλά και για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Σύμφωνα με την παραγγελία, οι εισαγγελείς Περιβάλλοντος οφείλουν να παραγγείλουν στους δασάρχες να απευθύνουν σύσταση προς τους δασικούς υπαλλήλους, προκειμένου να εποπτεύουν και να επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις.

Παράλληλα, οι δασοφύλακες οφείλουν μόλις αντιληφθούν την έναρξη κατασκευής αυθαιρέτων ή την καταπάτηση δημόσιας έκτασης ή έκτασης των ΟΤΑ να προβαίνουν σε καταμήνυση των ιδιοκτητών και να οδηγούν τους υπεύθυνους στο αυτόφωρο.

Μάλιστα, οι δασικοί υπάλληλοι θα πρέπει να προβαίνουν στην «κατάσχεση των μέσων τέλεσης του εγκλήματος», σε συνεργασία με αστυνομικές, πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες αρχές.

Όπως τονίζεται στην παραγγελία, οι εισαγγελείς οφείλουν να ανακοινώνουν στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα παραπεμπτικά βουλεύματα για παραβάσεις της περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία έχει το δικαίωμα να παρίσταται στις δίκες ως πολιτική αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...