Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ξαναψηφίζουν για να βγάλουν Δήμαρχο που θα μείνει μόνο 16 μέρες!

Locator map of Epidavrou municipality (Δήμος Ε...Image via Wikipedia
Καλλικράτης εναντίον Καποδίστρια στο... "θέατρο της Επιδαύρου"!
Στον καποδιστριακό δήμο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές για δεύτερη φορά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!


Οι πολίτες θα κληθούν να ξαναψηφίσουν σε 16 μέρες για... τον δήμαρχο του 2006, έναν δήμαρχο που όταν εκλεγεί θα διοικήσει έναν δήμο που… έχει καταργηθεί με τον Καλλικράτη! Δηλαδή ίσα που προλαβαίνει να αναλάβει καθήκοντα καθώς από 1-1-2011 χάνει και πάλι τον δήμο!
Το παράδοξο αυτό φαινόμενο έχει ρίζες στις δημοτικές εκλογές του 2006 όπου συμμετείχαν τρεις συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.


Ο κ. Γεώργας κέρδισε τις εκλογές αλλά λίγο μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο. Ο λόγος δεν ήταν κάποια διαφορά ψήφων αλλά η ακυρότητα του συνδυασμού του εκλεγμένου Δημάρχου καθώς ο κ. Λυμνιάτης ισχυριζόταν ότι ο συνδυασμός του κ. Γεωργά δεν έπρεπε να ανακηρυχτεί, διότι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που όριζε ο νόμος.
Μετά από δικαστική διαμάχη που έφτασε στο ΣτΕ το 2008, προκηρύχθηκαν και διεξήχθησανεπαναληπτικές εκλογές που ανέδειξαν και πάλι δήμαρχο Επιδαύρου τον κ. Γεώργας!
Ο κ. Λυμνιάτης, όμως, προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη ζητώντας και πάλι την ακύρωση των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του κ. Γεώργα πάλι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών.
Μετά λοιπόν από μια μακρά δικαστική διένεξη, πριν από λίγο καιρό, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε εκ νέου τον κ. Λυμνιάτη.
Αποτέλεσμα; Θα στηθούν και πάλι κάλπες με απόφαση του νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου, στις 5 του προσεχούς Δεκεμβρίου στον Δήμο Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών του Λυμνιάτη και Βρεττού, ενώ ο κ. Γεωργάς αποκλείστηκε από αυτές.
Ο νέος δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει λίγες μέρες δημαρχίας στο... βιογραφικό του προτού αναλάβει ο νέος δήμαρχος του Καλλικράτη από 1η Ιανουαρίου του νέους. Το καλύτερο όλων; Παλαιός και νέος δήμαρχος θα ορκιστούν σχεδόν παράλληλα!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...