Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διεκόπη η δίκη του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου

Διεκόπη για τις 7 Οκτώβρη από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, η δίκη της πρώην προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου. Αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου ζήτησε αναβολή, χωρίς αυτό να γίνει δεκτή, οπότε η δίκη ξεκίνησε και διεκόπη για της 7 Οκτώβρη, τρέχοντος έτους.

Ο λόγος της διακοπής συνίσταται στο ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο Μοναχός Αρσένιος, καθώς νοσηλεύεται λόγω υποτροπής παλαιότερου ανευρύσματος του εγκεφάλου. Δεν παρέστη ούτε η δικαστικός Μαρία Ψάλτη, καθώς είχε πληροφορίες για αναβολή της δίκης. Παρέστη μόνο ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η δικαστικός Μαρία Ψάλτη είναι κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος και διαρροή δικαστικού απορρήτου και οι Εφραίμ και Αρσένιος για ηθική αυτουργία πάνω σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης. Πρόκειται για την υπόθεση της δίκης του Νοεμβρίου του 2003, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, όπου είχε καθυστερήσει να βγει η απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν 2-1 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και αρνητική για την Μονή, σε ότι αφορά τους τίτλους κυριότητας, για τη λίμνη Βιστωνίδα.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2010/09/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...