Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης


Την παραίτηση του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Δημήτραινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημήτραινας, ο οποίος είναι δικηγόρος, παραιτήθηκε γιατί τον ερχόμενο Ιανουάριο θα κριθεί για θέση καθηγητή στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δημήτραινας ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την ανάληψη του υπουργείου από τον Χάρη Καστανίδη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, ο Γιώργος Δημήτραινας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

Ο Υπουργός τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Υπουργείο και για τις άοκνες προσπάθειες του να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι, προσπάθειες στηριγμένες στην ακεραιότητα, το ήθος και την επιστημονική επάρκειά του. Μαζί με τις ευχαριστίες, του εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εφεξής ακαδημαϊκές, επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητές του».

Το κείμενο της παραίτησης του κ. Δημήτραινα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ Χάρη, Θα ήθελα και από τη θέση αυτή να σ' ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλες και, βέβαια, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε θέση ευθύνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή τη χρονιά δουλέψαμε πολύ σκληρά και με σοβαρές προσωπικές θυσίες σε μια κοινή προσπάθεια εξορθολογισμού των θεσμικών παραμέτρων και βελτίωσης των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Δυστυχώς αυστηρά προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συμπράττω, από την ίδια θέση, σ' αυτή την προσπάθειά μας. Σε διαβεβαιώνω, ωστόσο, ότι από την πλευρά του δικηγόρου και πανεπιστημιακού οι προσπάθειές μου προς την κατεύθυνση της στήριξης του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να μειωθούν. Επιστρέφοντας στο δικηγορικό μου γραφείο και στο Πανεπιστήμιο σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ολοκλήρωση του έργου σου στο Υπουργείο.

Με τιμή,Φιλικά,

Γιώργος Δημήτραινας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...