Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"Όχι" ΣτΕ στην κατασκευή αθλητικού κέντρου στα Σπάτα

Μη νόμιμο έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου στη θέση «Μαζαρέκο» του Δήμου Σπάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής «Μαζαρέκο», έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδων της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ.

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΣτΕ, η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...