Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πήγαν οι… κατήγοροι!

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΣΜΙΟΙ» ΕΠΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 
Η υπόθεση του «Ξενία» στα Ιωάνιννα, δεν λέει να κλείσει, καθώς χθες η δίκη των εννιά κατηγορούμενων για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» με βάση τη μήνυση που κατέθεσε η «Ακτή Αριάδνη» πριν καν συμβεί ο,τιδήποτε τον Ιούνιο του 2005, στις συγκεντρώσεις κατά της παραχώρησης του πάρκου Κουραμπά σε ιδιώτες, πήρε νέα αναβολή.

Οι εννέα πολίτες πάνω από τους οποίους επικρέμεται η κατηγορία εδώ και πέντε χρόνια, ήταν στο δικαστήριο χθες το πρωί. 

Ο… βασικός μάρτυρας κατηγορίας όμως, δεν ήταν και έτσι, η δίκη αναβλήθηκε ξανά για τις 4 Μαρτίου.Τότε, η υπόθεση θα βαδίζει στα έξι χρόνια ύπαρξης από τη μέρα που, πριν καν γίνει η συγκέντρωση και η πορεία που είχε προγραμματίσει η επιτροπή αγώνα, η «Ακτή Αριάδνη» έκανε μήνυση κατά των πολιτών που ήταν ή και… δεν ήταν μέλη της. Ακολούθησαν οι συλλήψεις από τα ΜΑΤ επί «δικαίων και αδίκων», ακόμη και δικηγόρων. 

Παρά τη γενική κατακραυγή η δημοτική αρχή κάλυψε πολιτικά τις διώξεις κατά των πολιτών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Χθες, περίπου πενήντα άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμπαράσταση στο δικαστικό μέγαρο. 

Η είδηση ότι η «Ακτή Αριάδνη» θα ζητούσε αναβολή προκάλεσε μια μικρή ένταση, καθώς αρκετοί από τους κατηγορούμενους δεν βρίσκονται πλέον στα Γιάννενα και πηγαινοέρχονται χωρίς αποτέλεσμα από διάφορα σημεία της Ελλάδας.Κάτι άλλο που είχε η δίκη, ήταν ο έντονος πολιτικός χαρακτήρας. Αρκετοί από τους διωκόμενους είναι υποψήφιοι στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι ήδη επίσημα ανακοινωθέντες όπως οι κ. κ. Νίκος Ηλίας και Δημήτρης Αργυρός με τη ΔΡΑΣΥ.

«Συνεχίζεται η ομηρία»
Η ΔΡΑΣΥ καταγγέλλει ότι η «ομηρία συνεχίζεται» και αποδίδει τη νέα αναβολή αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει σιωπηρή στάση των πολιτών «σε μια εποχή που συνεχίζεται να καταστρέφεται και να ξεπουλιέται απο μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις δημαρχικές αρχές η πόλη των Ιωαννίνων, δυστυχώς με την ένοχη σιωπή και της αντιπολίτευσης του Φ. Φίλιου και στο επίπεδο της περιφέρειας του Β. Αργύρη που απουσίαζαν- όπως και η λαϊκή συσπείρωση του ΚΚΕ- απο την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους αγωνιστές έξω απο το δικαστήριο, κατά τα άλλα ζητάνε μέτωπο ενάντια στο Γκόντα.

Σειρά παίρνουν οι μαθητές

Οι συγκεντρώσεις στο δικαστικό μέγαρο δεν σταματούν στη χθεσινή. Αυτή την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου γίνεται άλλη μια δίκη κατά ανθρώπων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση. Δικάζονται οι μαθητές που πήραν μέρος σε καταλήψεις το 2007 στα σχολεία τους, με αποφάσεις των μαθητικών συνελεύσεων. 

Τις διώξεις κατά των μαθητών καταδικάζουν μια σειρά φορείς όπως η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, το σωματείο Μετάλλου, οι εργαζόμενοι στο Χατζηκώστα, το σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων ΒΕΤ, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Φυσικού, Φοιτητικών Κατοικιών Δομπόλη, φοιτητικοί σύλλογοι πανεπιστημίων Πάτρας, Χανίων, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Η «Πρωτοβουλία ενάντια στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «πρόκειται για κίνηση που έχουμε ξαναδεί και από άλλες κυβερνήσεις, που είτε με νόμους, είτε με την αύξηση της καταστολής κάνουν τα πάντα για να μετριάσουν τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική τους και να φοβίσουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους». Η συγκέντρωση της Παρασκευής, είναι και πάλι στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...