Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ελέγχους για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων ζητά εισαγγελέας

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να διενεργηθούν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων. 

Την εποπτεία των ελέγχων θα έχει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Πιέρρος που θα τεθεί επικεφαλής της έρευνας. Ο κ. Πιέρρος θα συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται κρούσματα λαθρεμπορίου καυσίμων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων λαθρεμπορίας, θα σχηματίζονται αυτοτελείς δικογραφίες και θα εφαρμόζεται διαδικασία του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα μελετηθούν και δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδρομή, που ακολουθούν τα λαθραία καύσιμα και να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο λαθρεμπορίας.

Ακόμη, η Ελένη Ράικου ζητά από τον επικεφαλής της έρευνας να την ενημερώνει κάθε δεκαπενθήμερο για την πορεία και τα αποτελέσματα των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...