Συνεργασία προκειμένου  να προχωρήσει  άμεσα  η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου είχαν  σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Αθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κανελλόπουλος  με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  για το θέμα αυτό.

Στο σχεδιασμό του Υπουργείου  είναι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ανέγερση του  Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου αφού ο πρώτος που περιελάμβανε και την κατασκευή  Δικαστικού Μεγάρου στη Πάτρα κηρύχθηκε άγονος.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να  προκηρυχθεί  νέος διαγωνισμός μόνο για το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου και προς αυτή τη κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις που αξιολογούνται προς αναζήτηση  χρηματοδοτικών  εργαλείων  που θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια.

 ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Μετά από αυτή την εξέλιξη  δηλ την  Πολιτική Βούληση  του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και την ισχυρή βούληση του κ Κουράκη  και του  κ. Λαμπρινού    ώστε να γίνει πράξη το μεγάλο αυτό έργο για την πόλη του Ηρακλείου συμφωνήθηκε  να συνεχιστούν  οι  προσπάθειές τους αλλά η  συνεργασία ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες .

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του σημαντικού έργου για τη πόλη που θα εξυπηρετεί τους πολίτες ,Δικαστικούς Λειτουργούς  και το Νομικό  κόσμο ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι  σύντομα θα βρεθεί λύση ώστε  το νέο Σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει πραγματικότητα.

 cretalive.gr