Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ο Ν. Βαλεργάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Ο Νίκος Βαλεργάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Ν. Βαλεργάκης επικράτησε οριακά στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών της απερχόμενης αντιπροέδρου του Συλλόγου, Γιάννας Παναγοπούλου. 


Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο παλιός και νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ απέσπασε 1.413 ψήφους (50,77%) έναντι 1.370 ψήφων (49,23%) που έλαβε η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατερχόμενη ως ανεξάρτητη σ' αυτές τις εκλογές, Γιαν. Παναγοπούλου. 

Η θητεία του νέου προέδρου είναι 4ετής, σύμφωνα με τον νέο κώδικα δικηγόρων. Αυτήν θα είναι η δεύτερη θητεία για τον Ν. Βαλεργάκη στο «τιμόνι» του ΔΣΘ.

Η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του ΔΣΘ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς, από το σύνολο των 6.323 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν κατά τις δύο μέρες που στήθηκαν οι κάλπες 3.184 δικηγόροι (ποσοστό συμμετοχής 50,36%). Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 401.

Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών, πριν από μία βδομάδα, ο Ν. Βαλεργάκης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», είχε λάβει από την προεδρική κάλπη 1.010 ψήφους (25,48%), ενώ η Γιαν. Παναγοπούλου, που ηγείτο του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», έλαβε 616 ψήφους (15,54%). Οι δύο υποψήφιοι είχαν αφήσει εκτός μάχης, τον υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπακέλλα, ο οποίος συγκέντρωσε 14,56% (577). Η συμμετοχή στον α' γύρο είχε ανέλθει σε 67,16% (4.251 ψηφίσαντες).

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣΘ, αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους, έκανε λόγο για μία δύσκολη εκλογική μάχη και νίκη που ήρθε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο. «Από ‘δω και πέρα είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και δύσκολα. Έχουμε την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση, και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε με κύριο στόχο την οικονομική και φορολογική ελάφρυνση του δικηγόρου» είπε, συγχαίροντας την αντίπαλό της για τον αγώνα και την μεγάλη της προσπάθεια. «Όλοι θα είμαστε συνεργάτες στο νέο συμβούλιο. Το σύνθημά μας είναι ενωμένοι για τη δικηγορία αυτό θα το κάνουμε πράξη» κατέληξε. Από την πλευρά της, η Γιαν. Παναγοπούλου, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δήλωσε: «Για λίγες ψήφους δεν αλλάξαμε σελίδα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν παρεμβατικό σύλλογο στην κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των δικηγόρων μπορούν να λυθούν με κοινωνικές συμμαχίες, κι όχι με αμιγώς συντεχνιακές λογικές».


Ποιος είναι ο Ν. Βαλεργάκης

Ο Ν. Βαλεργάκης γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Εισήχθη το 1977 στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, από την οποία αποφοίτησε το 1982, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της Ποινικής Επιστήμης της ίδιας Σχολής. Δικηγορεί από το 1984 μέχρι σήμερα. Το 1988 προήχθη σε δικηγόρο παρ' Εφέταις και το 2001 σε δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ και επανεξελέγη το 2005 και το 2008. Την 3ετία 2008-2011 διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΔΣΘ, του οποίου την προεδρία ανέλαβε μετά την εκλογική του επικράτηση το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...