Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αντιδράσεις νομικών κύκλων για την εγγύηση ενός εκατ.ευρώ στον Καρχιμάκη

Για εξωφρενική απόφαση κάνουν λόγο νομικοί κύκλοι και σχολιάζουν: «Στον παραλογισμό δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί η λογική»


Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την επιβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, επεσήμαναν ότι όλες οι εισαγγελικές και δικαστικές διατάξεις, κρίσεις και αποφάσεις ελέγχονται και κρίνονται. «Ακόμα και οι ακραίες παραδοχές τους», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές και υπογράμμιζαν: «Ωστόσο, οι εξωφρενικές αποφάσεις είναι ανεπίδεκτες κριτικής. Στον παραλογισμό δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί η λογική, αλλά απομένει μόνο η απόρριψη».


Η απόφαση του ανακριτή να επιβάλει στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ την εξοντωτική εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ για να μην προφυλακιστεί, έπεσε σαν «βόμβα». Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη. Ο κ. Καρχιμάκης, που κατηγορείται ότι σε έρευνα που έκαναν οι αρχές στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι κατέχει απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταβάλει την εγγύηση και προφανώς τώρα θα κληθεί το δικαστικό συμβούλιο να επανεξετάσει την υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι έλαβε το έγγραφο αυτό, όπως και άλλα έγγραφα σε ανώνυμο φάκελο το 2007, επειδή ήταν τότε αρμόδιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα άμυνας.
Μάλιστα, ο κ. Καρχιμάκης τα χρησιμοποίησε τότε σε ερώτησή του στη Βουλή και έλαβε απάντηση από τον τότε υπουργό, χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα απορρήτου.

Το μείζον της υπόθεσης όμως είναι τώρα στο πώς τον αντιμετώπισε ο ανακριτής, που του επέβαλε το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως εγγύηση, για να μην τον προφυλακίσει.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την έκπληξη, αλλά και την αμηχανία τους. Πολλοί μιλούν για πολιτική δίωξη, δεν κρύβουν την οργή τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να ζητήσουν δυναμική πολιτική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας αδιανόητο να αφήνονται στελέχη του Κινήματος στο έλεος σκοπιμοτήτων και περίεργων μηχανισμών.

Καρχιμάκης: Είμαι αθώος, η κατηγορία δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας

«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας. Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα καταλήξει στην αναγνώριση της αθωότητας μου», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου», προσθέτει ο κ. Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...