Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι Βρετανοί εκδίδουν την Αντωνία Ηλία στην Ελλάδα |


Στην Ελλάδα επιστρέφει η φυγάς πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία καθώς σε βάρος της εκκρεμούν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα για τη συμμετοχή της στο παραδικαστικό κύκλωμα που συγκλόνισε τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Την απόφαση της έκδοσής της έλαβε το τοπικό δικαστήριο της περιοχής Γουέστμινστερ του Λονδίνου, ικανοποιώντας -μετά από πολλές αναβολές- το σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών.

Τον Ιούλιο του 2005 και ενώ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της, διέφυγε εκτός Ελλάδας. Συνελήφθη, το Μάιο του 2011 στο Λονδίνο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Η πρώην πρωτοδίκης, που είχε καταδικαστεί δυο ημέρες μετά την φυγή της από την Ελλάδα (και) σε φυλάκιση τριών ετών, επειδή δεν υπέβαλε δήλωση «πόθεν έσχες» επί τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζει ως βασικό αδίκημα αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σύστασης συμμορίας, το οποία δεν έχουν ακόμη παραγραφεί.

Επίσης, σε βάρος της εκκρεμούν ποινές φυλάκισης 80 μηνών για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος» και της «αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...