Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση δικαστικών με τον Πρωθυπουργό την Πέμπτη

Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντιέται την Πέμπτη η ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να συζητήσουν τις μισθολογικές περικοπές οι οποίες πυροδότησαν τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στο ραντεβού κατέληξε η πολύωρη συνάντησή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Ρουπακιώτη. Παρόντες ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μανουδάκος, η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών Ελένη Διακομανώλη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Καραβοκύρης και ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εξέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα του κλάδου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μισθολογική τους υποβάθμιση την τελευταία διετία, κατά 60%, όπως έχουν επανειλημμένα δείξει, με βάση ανάλογους μισθολογικούς πίνακες.

Το ραντεβού κλείστηκε αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το θέμα ξεφεύγει από την αρμοδιότητά του, αφού εμπίπτει στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα τα οποία πλήττουν όλες τις κοινωνικές τάξεις.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...