Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Προς αποφυλάκιση η «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας

Λόγω παρέλευσης 18μηνης παραμονής στη φυλακή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη


Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της αποκαλούμενης «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω επιδομάτων-μαϊμού είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό, καθώς δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της δίκης τους εντός 18 μηνών.

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά, λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, 18 μηνών παραμονής τους στις φυλακές, την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση. Στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου, μετά τη θερινή διακοπή, συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτή τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες δημιουργούσαν υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους, όπως σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα, κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα τα έπαιρναν οι «δικαιούχοι». Για παράδειγμα σε μία περίπτωση εγκεκριμένου επιδόματος ύψους 15.000 ευρώ, τα 6.000 πήρε ο «δικαιούχος» και τα 9.000 ευρώ τα πήρε η «θηλυκή συμμορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...