Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Στο ΣτΕ ξανά η υπόθεση της ΕΡΤ

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπό το νέο πρόεδρο του ΣτΕ Σ. Ρίζο, την Πέμπτη. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να λάβει απόφαση.

Με την αίτηση αναστολής που υπέβαλε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γεώργιος Κόκκας, ζητεί να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες υπουργικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αφορούν την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διάλυσή της, τις διαδικασίες των επικείμενων προσλήψεων και την άσκηση των καθηκόντων του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη.

Ο Γ. Κόκκας ζήτησε - μεταξύ άλλων - να δοθεί εντολή στο μεταβατικό στάδιο να παραχωρηθεί η δυνατότητα να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι σε μία από τις επτά συχνότητες το πρόγραμμα που ήδη εκπέμπουν και είναι πλήρες, όπως υποστήριξε, καθώς περιλαμβάνει ενημέρωση και δελτία ειδήσεων.

Άφησε αιχμές για ενέργειες του ειδικού εκκαθαριστή, ότι μπορεί να ασχολείται μόνο με το ενεργητικό και το παθητικό της ΕΡΤ αλλά όχι με το τηλεοπτικό της μέλλον. Σημείωσε ότι «με το νέο πείραμα που ακολουθείται» υπάρχει φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου,  σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσαν ότι βάσει της αρχικής απόφασης του ΣτΕ έχουν ληφθεί όσα μέτρα ήταν δυνατόν για την επαναλειτουργία, τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες προσλήψεων, δεδομένου ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους και σωματεία των εργαζομένων, καθώς και ανυπέρβλητα εμπόδια - όπως είπαν -  λόγω της παραμονής εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Επισήμαναν την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και πως συνεχίζονται οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων.  Ανέφεραν ότι θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοφώνου και των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...