Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η Ε. Κουτζαμάνη η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης πρόεδρος στον ΑΠ και ο κ. Σωτήρης Ρίζος πρόεδρος στο ΣτΕ


Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης που αποχωρεί από το δικαστικό σώμα το 2014 είναι ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέος πρόεδρος τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Ρίζος, ο οποίος θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2015. Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για πρώτη φορά αναλαμβάνει τα ηνία της εισαγγελίας γυναίκα. Πρόκειται για την κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία τοποθετείται στην ανώτατη εισαγγελική θέση. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα και κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και ανακοινώθηκαν.

Η Κουτζαμάνη – εισαγγελέας και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» - είναι σήμερα αρχαιότερη αντεισαγγελέας του Α.Π και εκτελεί καθήκοντα εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την αρχές Ιουνίου. Και αυτό διότι βάση της σειράς αρχαιότητας διαδέχθηκε τον κ. Ι. Τέντε που αποχώρησε από την θέση του για να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή κατά της διαφθοράς.

Τα ονόματα των νέων προέδρων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου όπως και αυτό της κ. Κουτζαμάνη «κλείδωσαν» σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου τόνισε στην σχετική εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο πως οι επιλογές των συγκεκριμένων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, έγιναν με βάση την αρχαιότητα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση. Η συγκεκριμένες επιλογές επιβεβαιώνουν πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος».

Στον Άρειο Πάγο στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες κ.κ. Ιωάννης Σίδερης, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου. και Σπύρος Μητσιάλης. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ τοποθετήθηκε ο κ. Νικόλαος Ρόζος. Πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τοποθετήθηκε κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρα, ο κ. Ι. Σακελαρίου, ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο έως σήμερα αντιπρόεδρος του κ. Ευάγγελος Νταής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...