Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ν. Νικολόπουλος: "Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επιχειρούμενη αλλαγή ποινικού κώδικα"


«Πρωτοφανές για τα Παγκόσμια δεδομένα» χαρακτήρισε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος το Νέο Σχέδιο Νόμου που ετοιμάζει το
Υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή προς ψήφιση.


Ο κ. Νικολόπουλος με αφορμή τη νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ενώ όλα τα ΜΜΕ της ‘’βαρονίας’’ και των Επιχειρηματιών της Διαπλοκής παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα ως επίτευγμα των Κυβερνητικών Κομμάτων της Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο, την ίδια στιγμή ετοιμάζουν από το «παράθυρο» την γρήγορη αποφυλάκισή του (σε περίπτωση που καταδικαστεί σε κάθειρξη).

Κι ενώ ο Έλληνας πολίτης μπαίνει στη φυλακή για οφειλή ακόμα και μερικών δεκάδων Ευρώ, η Δικομματική Κυβέρνηση της προδοσίας της πατρίδας μας, φροντίζει να «πέσουν» στα ελαφρά, όλοι όσοι από τη Μεταπολίτευση και μετά «έτρωγαν με χρυσά κουτάλια» από το καζάνι του Ελληνικού Δημοσίου Χρήματος και εντόπισε αυτούσιο το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο 298, που σχετίζεται με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ιδιαίτερη έμφαση, πρέπει να δοθεί στη παράγραφο 3.

Άρθρο 298

Υπεξαίρεση

1. Όποιος ιδιοποιείται παράνομα ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

2. Αν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

3. Αν η υπεξαίρεση στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.

4. Με το ξένο πράγμα εξομοιώνεται και: α) το τίμημα που έλαβε ο υπαίτιος για κινητό πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να το πουλήσει, καθώς και β) το κινητό πράγμα που απέκτησε ο υπαίτιος με χρήματα ή με άλλο πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να αγοράσει ή να ανταλλάξει αντίστοιχα το πράγμα που απέκτησε.

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος Ποινικού Κώδικα καταργούνται οι ακόλουθοι ειδικοί νόμοι:

1)Ν. ΤΟΔ΄/1871«περί της καταδιώξεως της ληστείας»

2)Ν. ΥΙΕ/1871«περί τροποποιήσεως άρθρων τινών του περί καταδιώξεως της ληστείας νόμου»

3) Ν. ΩΞΗ/1880 «περί καταδιώξεως της ληστείας»

4) Ν. 4277/1929 «περί τηλεγραφικής ανταποκρίσεως»

5) Ν. 1608/1950 «περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου»

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι, αντικαθίστανται τα ισόβια του Ν.1608/1950 με ποινή κάθειρξης 15 ετών. Έτσι πολιτικοί πρωταγωνιστές σκανδάλων όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος, και άλλοι πολλοί που θα ακολουθήσουν και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι….θα είναι και πάλι ελεύθεροι πολύ σύντομα.

Πόσο σύντομα; Συγκεκριμένα, τα 15 έτη κάθειρξης με καλή διαγωγή και με συμμετοχή σε μερικές δραστηριότητες των φυλακών, μπορούν να μειωθούν σε 4 έτη!!!

Ενώ λοιπόν οι «κλέφτες» του Δημοσίου Χρήματος θα «ξεκουραστούν» για μία 4ετία στη φυλακή, μετά θα είναι και πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια στιγμή, η ελληνική οικονομία και ο Ελληνικός Λαός θα απαιτηθεί τουλάχιστον 2 δεκαετίες για επανέλθει το βιοτικό επίπεδο σ’ εκείνο του 2004!

Ο γ.γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος τόνισε κατ’ επανάληψη για τη Λίστα Λαγκάρντ, ότι έχει βάσιμη πληροφόρηση συγκάλυψης της υπόθεσης που τον κάνει να ανησυχεί ότι τελικά θα πέσουν στα μαλακά οι πρωταγωνιστές της. Σήμερα, με την παρουσίαση του νέου Σχεδίου του Ποινικού Κώδικα δυστυχώς αλλά δικαιώνεται για μία ακόμα φορά.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε έχει προτείνει όχι μόνο την ισόβια καταδίκη των πολιτικών και μη προσώπων που διασπάθισαν το Δημόσιο Χρήμα, αλλά ταυτόχρονα και τη Δήμευση της περιουσίας τους.

Είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει και θα τη στηρίξει στη Βουλή, απ’ οποιαδήποτε

πτέρυγα του Κοινοβουλίου ή πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν προέρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...