Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δίκη Τσοχατζόπουλου: «Όχι» στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ

«Βεβαίως και είχε λόγο η Ferrostaal να δωροδοκήσει» είπε η εισαγγελέας της έδρας - Αύριο αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση

«Όχι» στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ είπαν σήμερα οι δύο εισαγγελείς της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γεωργία Αδειλίνη (τακτική εισαγγελέας) και Π. Παναγιωτόπουλος (αναπληρωτής). Ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο από το δικαστήριο. 

Στην πρότασή της, η κ. Αδειλίνη τόνισε ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν πρέπει να κλητευθούν στη δίκη διότι το δικαστήριο δεν εξετάζει τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αν αυτές ήταν νόμιμες ή όχι, αλλά το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ακόμη, η κ. Αδειλίνη τόνισε ότι το δικαστήριο δεν έχει κανένα λόγο να κλητεύσει αυτεπάγγελτα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ούτε νομιμοποιείται να αποφασίσει για τις πολιτικές αποφάσεις που ελάμβανε το συγκεκριμένο όργανο. Η ίδια αναφέρθηκε και στην εταιρία Ferrostaal λέγοντας: «Βεβαίως και είχε λόγο η Ferrostaal να δωροδοκήσει, γιατί κανείς δεν μπορούσε να της εξασφαλίσει ότι θα πάρει τη δουλειά».

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει καμία απολύτως άλλη αρμοδιότητα, παρά μόνο να κρίνει την κατηγορία, όπως αυτή εισάγεται με το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος των κατηγορουμένων. «Αν το παρασυμπαθητικό των κατηγορουμένων δεν έχει συνηθίσει ακόμη να ακούει την κατηγορία, ως έχει, ας συνηθίσει σιγά σιγά», είπε ο εισαγγελέας.

Νέα ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Σε «μερική μαστεκτομή» για την αφαίρεση ογκιδίων υπεβλήθη η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο η υπεράσπισή της, προσκομίζοντας μάλιστα και αντίστοιχο φάκελο ιατρικών εγγράφων.

«Περαστικά, τι άλλο να πούμε;», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας κ. Χρήστου Κατσιάνη.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, η επέμβαση έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, την περασμένη Παρασκευή.

Ακόμη, η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη προσκόμισε τραπεζικό έγγραφο στο δικαστήριο, από το οποίο προκύπτει ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις του δανείου για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Κατά τ' άλλα, και στη σημερινή διαδικασία, σημειώθηκε ένταση, αυτή τη φορά μεταξύ του πρώην υπουργού και του συνηγόρου του κατηγορουμένου Γ. Κωνσταντάτου. Αφορμή αποτέλεσε γραφολογική εξέταση πάνω σε πληρεξούσια για τις εταιρίες Μπλου Μτελ και Ρ&Α, που προσκόμισε ο συνήγορος του κ. Κωνσταντάτου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο, το δείγμα γραφής στα έγγραφα αυτά δεν είναι του κ. Κωνσταντάτου αλλά «προσομοιάζει στο δείγμα γραφής του Άκη Τσοχατζόπουλου».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι είναι αυτά; Αναφέρατε ότι υπάρχει συνεργασία δική μου με τον κ. Κωνσταντάτο; Κύριε Κωνσταντάτε, πείτε μου, με γνωρίζετε;

Πρόεδρος: Πρέπει να παραδεχτούμε πάντως ότι κάποιοι εδώ ψεύδονται.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σε εμένα το λέτε αυτό κύριε πρόεδρε;

Πρόεδρος: Θεωρητικά μιλάω.

«Σε ό,τι έχω ιερότερο δεν έχω δεν ποτέ μπροστά μου, ούτε πίσω μου τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν είχα ποτέ οποιαδήποτε σχέση μαζί του», ήταν η δήλωση που έκανε στο δικαστήριο ο κ. Κωνσταντάτος.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε στο δικαστήριο η δήλωση που έκανε ο κ. Γ. Γιαννίδης, συνήγορος του κατηγορουμένου Σπύρου Χατζηνικολάου. Ανέφερε στους δικαστές ότι οι πραγματικοί διαφθορείς και οι πραγματικοί ένοχοι έπονται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμπλέκονται σε άλλη υπόθεση εξοπλιστικών, που ερευνά ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

«Γιατί το λέω αυτό; Γιατί περιμένω να δείξετε και την ανάλογη αντιμετώπιση σε κάποια από αυτά τα πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο γιατί είναι τα θύματα» είπε ο συνήγορος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...