Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αστέριος Οικονομίδης «καρφώνει» Νίκο Ζήγρα

«Μου ζήτησε να μην αποκαλύψω το όνομά του πριν πάω στο ΣΔΟΕ» ανέφερε στην απολογία του. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα κατά την ανάκριση και υποστήριξε ότι «ο Ζήγρας κάλυπτε τον Ακη».


Στον ξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, επέρριψε τις ευθύνες για την εμπλοκή του στην υπόθεση της φερόμενης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon, στη χθεσινή του απολογία.
Ο Οικονομίδης κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από κοινού με τον Ακη Τσοχατζόπολο και 17 ακόμα κατηγορούμενους, προερχόμενους κυρίως από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Η εμπλοκή του αφορά τις κατασκευαστικές εργασίες που πραγματοποίησε η εταιρεία του στα ακίνητα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Κόμνα Τράκα και στην αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους και τη μετέπειτα πώλησή του στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

«Λάθος μου...»

Ευθύς εξαρχής ο Οικονομίδης παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα κατά την ανάκρισή του, καλύπτοντας τον Ζήγρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Ζήγρας του ζήτησε να μην αναφέρει το όνομά του, υποδεικνύοντάς του μάλιστα τα ονόματα που θα ανέφερε σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές που ελέγχονται ως ύποπτες: «Θα απολογηθώ γι’ αυτά που έκανα, γι’ αυτά που ξέχασα να κάνω και για τα λάθη μου. Αυτό που δεν έκανα καλά είναι ότι είπα ψέματα στην ανάκριση, γιατί δεν αποκάλυψα τον Νίκο Ζήγρα. Θεωρώ πως δικαιολογημένα είμαι στη φυλακή. Είναι λάθος και αυτό πληρώνω. Μου ζήτησε ο Ζήγρας να μην αποκαλύψω το όνομά του πριν πάω στο ΣΔΟΕ», είπε ο κ. Οικονομίδης. «Μου λέει “μην μπλέξεις με αυτή την ιστορία. Είναι πράγματα που δεν ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρουν”».

Σε άλλο σημείο ο Οικονομίδης υποστήριξε: «Οι απολογίες μου ισχύουν, όπου βλέπετε όνομα (σ.σ. οποιοδήποτε όνομα) βάλτε Ζήγρας».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε χθες, ότι ανέλαβε και πραγματοποίησε τις επισκευές στο -διάσημο πλέον- ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατόπιν συνεννόησης με τον Ζήγρα και χωρίς να γνωρίζει ότι ιδιοκτήτης ήταν ο κ. Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του ή κάποιος άλλος. Ενημερώθηκε από τον Ζήγρα ότι πελάτης ήταν κάποιος «Ελληνας του εξωτερικού», γεγονός που όπως είπε δεν του προξένησε εντύπωση, καθώς «είθισται οι άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια να μην ασχολούνται οι ίδιοι με τέτοια ζητήματα».

Οσον αφορά την επίμαχη αγοραπωλησία του ακινήτου στη Δεινοκράτους υποστήριξε ότι σε συζήτηση με τον Ζήγρα ανέφερε ότι έψαχνε ακίνητο για τον εαυτό του στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η τότε σύζυγός του ήθελε να μένει κοντά στη δουλειά της. Ο Ζήγρας φέρεται να πρότεινε στον Οικονομίδη το ακίνητο ιδιοκτησίας Bluebell. Ο Οικονομίδης υποστήριξε ότι μετά την αγορά διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει τις κατασκευαστικές επεμβάσεις που ήθελε στο σπίτι (καθώς αντιδρούσε ένας γείτονας) και έτσι το πούλησε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία έμενε στο συγκεκριμένο ως ενοικιάστρια.

Απαξιωτικά λόγια

«Πιστεύω ότι ο Ζήγρας κάλυπτε τον Ακη» εκτίμησε ο Οικονομίδης, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα απαξιωτικά λόγια για τον ξάδελφο του πρώην υπουργού. «Ο μόνος που κάνει παρέα στη φυλακή είναι ένας Αφγανός που έχει διαπράξει φόνο. Οταν έρχεται το παιδί μου στη φυλακή μου λέει πάρτο και φύγε από εδώ».

Παράλληλα, ο Οικονομίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στη ζωή και τα πεπραγμένα του. «Σήμερα είμαι κάτοικος Κορυδαλλού και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης της φυλακής. Τουλάχιστον έχω χρόνο να διαβάζω».

Ο Τσοχατζόπουλος

Νωρίτερα, σε παρέμβασή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε χαρακτηρίσει «απορριπτικό» και «εχθρικό» απέναντί του το δικαστήριο. Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη μη κλήση μελών του ΚΥΣΕΑ, αποκαλώντας την απόφαση «αδιανόητη» και ζητώντας περισσότερο χρόνο για την απολογία του, προκειμένου να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία. Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο γεγονός ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα υποβρύχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...