Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πως σχολίασε την αποφυλάκιση του Κ. Σακκά ο Χ. Αθανασίου

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η Πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές»

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η Πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος βάση του οποίου ο Κ. Σακκάς – κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»- αποφυλακίζεται υπό αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους.

Η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η Πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές.

Εκ του Συντάγματος ουδεμία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επιτρέπεται στις κρίσεις των δικαστών. Πολλώ δε μάλλον σε μένα, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς μου ως λειτουργού της Δικαιοσύνης και ως πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Πολιτεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία επιτελεί πάντοτε το καθήκον της και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες και παθογένειες ετών, με σκοπό την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης, πολύ περισσότερο όταν κατηγορούμενοι είναι προσωρινώς κρατούμενοι.

Το κράτος Δικαίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Αυτό είναι η πυξίδα μας και η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...