Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου για τις συνεχείς αναβολές εκδίκασης υπόθεσης επίορκου δημόσιου υπαλλήλου

Ο ντόρος γύρω από την υπόθεση του δημοσίου υπαλλήλου που πιάστηκε επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται κι όμως ακόμα δεν έχει δικαστεί εξασφαλίζοντας εννιά αναβολές σε διάστημα δύο χρόνων προκάλεσε την αντίδραση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας, Ευτέρπη Κατζαμάνη διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, ο υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, δεν έχει δικαστεί ακόμα αφού η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση. Η έρευνα θα στραφεί σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων που χορήγησαν τις αναβολές.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

«Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να χρηματίζεται».

Ο υψηλόβαθμος του Δήμου είχε τεθεί σε αργία όταν συνελήφθη επ αυτοφώρω να λαμβάνει μίζα 10 χιλιάδες ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια από τον Ιούλιο του 2011. Από τότε έχει αναβληθεί 9 φορές, 5 εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων, οι περισσότερες από αυτές για γρηγορόσημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...