Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

«Δοκιμάζουν τις αντοχές των φυλακών»

Στην ύπαρξη σχεδίου για πρόκληση αναταραχής στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας αποδίδει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αλλεπάλληλες απόπειρες απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές σε Κορυδαλλό, Λάρισα και Μαλανδρίνο.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι από τις 14 Αυγούστου και μετά γίνονται συνεχώς απόπειρες αποδράσεων, πέρα από τη γνωστή υπόθεση της απόδρασης του Μεξικανού κρατουμένου, ο οποίος και συνελήφθη.
Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσατου σωφρονιστικού καταστήματος επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όταν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές,εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη. Σήμερα το πρωί αποπειράθηκε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου κρατούμενος για ληστείες, ο οποίος αφού αναρριχήθηκε σε ταράτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη από τους φύλακες.
Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου.
«Η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία . Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...