Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ποινική δίωξη για ξεπούλημα ακινήτου της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά παντός υπευθύνου, άσκησε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου για υπόθεση εκποίησης ακινήτου της Εκκλησίας σε περιοχή της Βουλιαγμένης το 2009.

Το ακίνητο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, πουλήθηκε στις 15 Ιουνίου 2009 αντί 14 εκατομυρίων ευρώ (τιμή λίγο υψηλότερη από την αντικειμενική) με εμφανιζόμενο αγοραστή υπάλληλο στον τομέα καθαριότητας του δήμου Βουλιαγμένης.

Το εν λόγω ακίνητο αμέσως μετά φαίνεται να μεταπωλήθηκε σε τρεις εξωχώριες κυπριακές εταιρίες.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, με το πέρας της οποίας ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε αυτή και ψευδούς βεβαίωσης, όλα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608 του 50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Η Εκκλησία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση με σκοπό να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες κατά των υπευθύνων για τη χαρακτηριζόμενη ως σκανδαλώδη αγοραπωλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...