Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έως τον Οκτώβριο η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Έως τον Οκτώβριο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατεδάφισης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο.

Για το έργο κατεδάφισης, που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2010, αλλά καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών εκταμίευσης των χρημάτων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού, τόσο γιατί αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, όπως η παρουσία των φυλακών, μπορούν να ανατραπούν.

Ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση των φυλακών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης έθεσε την κατασκευή τεσσάρων νέων καταστημάτων κράτησης, ένα εκ των οποίων στην Αττική, στο πλαίσιο της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, δήλωσε ότι ο δήμος είναι πλήρως έτοιμος να καταθέσει την επόμενη μέρα της κατεδάφισης τη σχετική μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης. Ο κ. Κασιμάτης, επανέλαβε την πάγια θέση του συνόλου των δημοτών για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών.
protothema.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...