Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στα ανώτατα δικαστήρια οι πρυτάνεις αν ψηφιστεί ο νόμος-πλαίσιο

Τρεις γνωμοδοτήσεις καθηγητών πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων ο συνταγματολόγος κ. Κ. Χρυσόγονος, επικαλούνται οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, προαναγγέλοντας ότι με αυτές και τα επιχειρήματα που τους παρέχουν ανά χείρας, θα προσφύγουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας εάν ψηφισθεί ο νέος Νόμος- Πλαίσιο για τα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση.

Και στις τρεις γνωμοδοτήσεις - οι άλλες δύο είναι των καθηγητών της Νομικής Σχολής κκ. Γ. Γεραπετρίτη και Σπυρ. Βλαχόπουλου - ο νέος Νόμος- Πλαίσιο για τα ΑΕΙ κρίνεται αντισυνταγματικός, ειδικά οι διατάξεις του που αναφέρονται στους διορισμένους πρυτάνεις. Κατά τους καθηγητές ο νόμος που προωθεί η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου προσβάλλει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος περί της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στη γνωμοδότηση του Χρυσόγονου συγκεκριμένα αναφέρεται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αντισυνταγματικότητας του νέου Νόμου. Ιδιαίτερα ο κ. Χρυσόγονος στέκεται στην συγκρότηση των νέων Συμβουλίων Διοίκησης που καθίστανται «παντοδύναμα» παρότι αποτελούν όργανα με «ελλιπή νομιμοποίηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...