Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προεπιλογές δικαστών από το υπουργικό, για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του προέβη στην προεπιλογή δικαστών οι οποίοι θα καλύψουν μία κενή θέση αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μία κενή θέση αντιπροέδρου στον Άρειο Πάγο.
Ειδικότερα, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το υπουργικό συμβούλιο προεπέλεξε τους εξής έξι συμβούλους Επικρατείας για μία θέση αντιπροέδρου στο ΣτΕ: Μαίρη Σάρπ, Χρήστο Ράμμο, Νικόλαο Μαρκουλάκη, Διονύσιο Μαρινάκη, Γεώργιο Παπαγεωργίου και Μαρία Καραμανώφ.
Παράλληλα, προεπιλέγησαν οι εξής έξι αρεοπαγίτες για μία θέση αντιπροέδρου στον Άρειο Πάγο: Νικόλαος Ζαΐρης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Βιολέττα Κυτέα, Βαρβάρα Κριτσωτάκη και Γεωργία Λαλούση.
Οι δικαστές που προεπιλέγησαν θα κληθούν σε ακρόαση από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία η διάσκεψη θα προτείνει ορισμένους εξ’ αυτών για προαγωγή στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο των επιλογών.
Να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικ. Ρόζος παραλείφθηκε δεύτερη φορά.
Επίσης, από τον Άρειο Πάγο παραλείφθηκαν η Αιμιλία Λίτινα (συνταξιοδοτείται σε ένα χρόνο), ο Σπ. Ζιάκας, ο Χαρ. Δημάδης (παραλείπεται δεύτερη φορά), ο Β. Λυκούδης, ο Γεώργ. Γιαννούλης, ο Ανδρ. Τσόλιας, ο Β. Φούκας και ο Ι. Σίδερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...