Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Αποζημίωση 500.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε 51χρονο οικοδόμο, ο οποίος έμεινε ανάπηρος αφού έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων σε οικοδομή, όπου δεν είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία μέτρα.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση, η οποία προέβλεπε την καταβολή 500.000 ευρώ στον οικοδόμο για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2003. Ο 51χρονος βρισκόταν στον πρώτο όροφο διώροφης οικοδομής στον Άλιμο και έπεσε στον ακάλυπτο χώρο. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλαστική επέμβαση και νοσηλεύθηκε για πέντε μήνες.

Ο 51χρονος υπέστη πλήρη αισθητικοκινητική παραπληγία και παρέμεινε ανάπηρος ολικά και ισόβια ανίκανος για κάθε εργασία, ενώ δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Οι δικαστές έκριναν πως η πτώση του οικοδόμου αποδείχθηκε ότι οφείλεται στο ότι η επιβλέπουσα μηχανικός και η κατασκευάστρια εταιρεία της διπλοκατοικίας, ως εργολάβος του έργου, δεν είχαν τοποθετήσει τα απαιτούμενα από την εργατική νομοθεσία προστατευτικά κιγκλιδώματα ή δίχτυ σε ύψος 3 μέτρων.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...