Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής 11 ατόμων για τα παγιδευμένα πακέτα

Την παραπομπή έντεκα κατηγορουμένων, για την υπόθεση με τις αποστολές παγιδευμένων πακέτων κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών κ. Ξένη Δημητρίου.

Με την πολυσέλιδη πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους Εφέτες να διατάξουν με βούλευμα τους την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των Χάρη Χατζημιχελάκη, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιάννιδη, Όλγας Οικονομίδου, Γιώργου Πολύδωρου και Μιχάλη Νικολόπουλου.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στον Χάρη Χατζιμιχελάκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 25 ετή κάθειρξη στην πρώτη δίκη για την οργάνωση, στον οποίο αποδίδεται «διευθυντικός ρόλος» στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

 Με την πρόταση ζητείται να παραπεμφθεί ο Χατζημιχελάκης -που το επίμαχο διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος- για ηθική αυτουργία στις αποστολές των συνολικά 12 «τρομοδεμάτων» στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς, αλλά και στο εξωτερικό στους ηγέτες της Ιταλίας και Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκαν την 1η και 2η Νοεμβρίου 2010. Δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω μετά από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που είχαν παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...