Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Απερσύρθη το άρθρο για τα παραρτήματα δικηγορικών γραφείων

Στην τροποποίηση των όρων για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που αφορούν στους δικηγόρους προχωρά η κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφισθεί και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έκανε δεκτό το αίτημα αλλαγής του άρθρου 6 του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο επέτρεπε σε δικηγόρους να ανοίγουν δικηγορικές εταιρείες σε όποια περιφέρεια της Ελλάδας υπάρχει πρωτοδικείο. Πλέον, προβλέπει ότι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται από μέλη του ιδίου δικηγορικού συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Προηγήθηκαν αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ. "Στο πλαίσιο της συναίνεσης θέλουμε να το κάνετε δεκτό [σ.σ. το αίτημα για αλλαγή του άρθρου] και σκεπτόμαστε αν δεν το κάνετε να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία", δήλωσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μαν. Κεφαλογιάννης. "Η διατύπωση που υπάρχει δεν μας κάνει", είχε δηλώσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...