Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στις κάλπες Κυριακή και Δευτέρα οι δικηγόροι

Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για να επιλέξουν τον νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία. Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 52 κάλπες (26 για τους υποψηφίους προέδρους και 26 για τους υποψηφίους συμβούλους) που θα υπάρχουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών (δύο συνδυασμοί δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο).

Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση (αυτό θεωρείται βέβαιο από τους δικηγόρους), τότε ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011 (7 Μαρτίου είναι Καθαρά Δευτέρα). Να σημειωθεί ότι για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.

Πάντως και σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας κυρίαρχα στοιχεία είναι η πολυδιάσπαση και το γεγονός ότι κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει δώσει το χρίσμα σε υποψήφιο πρόεδρο.

Έτσι, από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος θα διεκδικήσουν την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τέσσερις υποψήφιοι. Πρώτος είναι ο Δημ. Βερβεσός, ο οποίος προηγουμένως σε εσωκομματική διαδικασία ψηφοφορίας επικράτησε του σημερινού συμβούλου Ι. Χαρακτινιώτη, ο οποίος είναι υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Βερβεσού.

Ακόμη, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κατέρχεται στις εκλογές ο επί σειρά ετών σύμβουλος του ΔΣΑ Χαράλαμπος Αναλυτής. Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ανήκει και ο υποψήφιος πρόεδρος και σημερινός σύμβουλος Βασίλης Κατσαφάδος, ο οποίος είχε εκλεγεί κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με το συνδυασμό του Νικόλα Κανελλόπουλου. Ο Κανελλόπουλος δεν συμμετέχει στις δικηγορικές εκλογές, καθώς έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Παν. Περάκης.

Από το χώρο της ΝΔ κατέρχονται τρεις υποψήφιοι πρόεδροι. Πρώτος είναι ο σημερινός σύμβουλος του Συλλόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του για δεύτερη φορά (ήταν υποψήφιος πρόεδρος και στις προηγούμενες δικηγορικές εκλογές του ΔΣΑ).

Δεύτερος υποψήφιος από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Γιαν. Αδαμόπουλος, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών (2009), επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής "Συνήγορος του Καταναλωτή" (2005-2007) και πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (2007-2009). Ο Δ. Μουστακάτος είναι ο τρίτος υποψήφιος πρόεδρος από την πλευρά της ΝΔ.

Από το χώρο του ΚΚΕ κατέρχεται ο Αγγ. Βρεττός και από το χώρο του Συνασπισμού, ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θεοδ. Σχινάς.

Επίσης, στις εκλογές αυτές κατέρχονται οι Παν. Γαλετσέλλης (στο παρελθόν είχε υποστηριχθεί από το ΔΗΚΙ) και Γ. Μαραγκός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κλ. Καραντζάς κατέρχεται ως ανεξάρτητος, αλλά στις περασμένες δικηγορικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δ. Χατζημιχάλη, ο οποίος συμμετείχε στις εκλογές (και εξελέγη) από το χώρο της ΝΔ. Ωστόσο ο κ. Χατζημιχάλης στις επικείμενες εκλογές δεν κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος, αλλά συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαφειρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημ. Παξινός μετά από τρεις συνεχόμενες τριετίες προεδρίας στο ΔΣΑ δεν συμμετέχει.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι και συνδυασμοί:

Στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας συμμετέχουν -σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης των υποψηφιοτήτων- οι εξής συνδυασμοί:

1) "Κοινωνία των Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο τον Ιωάννη Αδαμόπουλο,
2) "Δικηγορική Ανανέωση" με υποψήφιο πρόεδρο το Χαράλαμπο (Μπάμπη) Αναλυτή,
3) "Αλληλεγγύη Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο το Δημήτριο Βερβεσό,
4) "Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό,
5) "Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή" με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη,
6) "Ώρα Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο το Μιχαήλ Ζαφειρόπουλο,
7) "Ανεξάρτητη Ένωση Μαχόμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών" με υποψήφιο πρόεδρο τον Κλεομένη Καραντζά,
8) "Δικηγόροι σε Κίνηση - Δικηγορική Συνείδηση" με υποψήφιο πρόεδρο το Βασίλειο Κατσαφάδο,
9) "Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι" με υποψήφιο πρόεδρο το Γεώργιο Μαραγκό,
10) "Δίκτυο Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο το Δημήτριο Μουστακάτο,
11) "Αλλάζουμε Τώρα! Δικηγόροι 2011" με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη,
12) "Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο το Θεόδωρο Σχινά,
13) "Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας" χωρίς υποψήφιο πρόεδρο και
14) "Άλμα στο Μέλλον - Κίνηση Ανεξάρτητων Δικηγόρων" χωρίς υποψήφιο πρόεδρο
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...