Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους ο πρώην Γενικός διευθυντής εξοπλισμών

Με περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε 500.000 ευρώ ως εγγύηση αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.


Μετά από την απολογία του στον ανακριτή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κ. Κάντας. που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2», το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας- αδίκημα που έχει παραγραφεί- δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κάντας φέρεται να δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει όλη την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου. Το επίμαχο πόσο έφθασε, σύμφωνα με την δικογραφία, στον κατηγορούμενο μέσω εταιρείας που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία για τα «δώρα» που έδινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...