Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ένωση εισαγγελέων… αποκρούει τις πολιτικές επιθέσεις

Σε έντονο ύφος και με αιχμές, τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Χρυσή Αυγή, η «απάντηση» της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.


Στην ανακοίνωσή τους, οι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για «αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης», με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη, περί «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» αλλά και αιχμές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για «επιλογή» της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, ενεργούν στα καθήκοντά τους με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τον νόμο και την συνείδησή τους, χωρίς να επηρεάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Καλούν, παράλληλα, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή», αλλιώς θα πρόκειται, σύμφωνα με τους ίδιους, «για ανεύθυνη και επικίνδυνη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, που ενδεχόμενα συνιστά και το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, σημειώνουν ότι τηρήθηκαν από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, αποκλειστικά κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας για την επιλογή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Οι εισαγγελείς καλούν, τέλος, τον υπουργό της Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής «για να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...