Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Ρουπακιώτης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα» που αναφέρεται σε σκανδαλώδη απονομή χάριτος

«Ψευδέστατο και συκοφαντικό» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης δημοσίευμα κυριακάτικής εφημερίδος, η οποία εμφανίζει, ως «σκάνδαλο» τη διαδικασία απονομής χάριτος, επί υπουργίας του.


Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το δημοσίευμα της «Realnews» της 22.9.2013 υπό τον θηριώδη τίτλο «Υπουργοί ξέπλεναν τους φίλους τους για να τους διορίσουν- Σκάνδαλο» είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό».

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης υπογραμμίζει: «Αυτοί που εμπνεύστηκαν όσο και αυτοί που κατασκεύασαν, για προφανείς λόγους το άθλιο αυτό δημοσίευμα, σίγουρα γνωρίζουν ότι η απονομή χάριτος σε πολίτες που έχουν καταδικαστεί αποτελεί συνταγματικό αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί αφού προηγηθεί απόφαση. Την απόφαση αυτή αποστέλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτήν»

.Στο Συμβούλιο Χαρίτων, αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης, «συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, όχι όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης» και προσθέτει: «Πριν δε από τη λήψη της σχετικής απόφασης διατυπώνουν τη γνώμη τους αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί». Και καταλήγει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης:

«Έτσι, με το ευτελές αυτό δημοσίευμα δεν προσβάλλεται δεινά μόνο η δική μου προσωπικότητα, αλλά αμφισβητείται ουσιαστικά το προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονέμει ή όχι χάρη που αποτελεί μάλιστα σημαντικό θεσμό του κράτους δικαίου, ο οποίος βάλλεται όμω, με το ίδιο δημοσίευμα. Με βάση αυτά καλούνται οι συκοφάντες μου να δηλώσουν συγκεκριμένα ποια ευθύνη με βαρύνει για τη λήψη των, κατά πάντα ορθών, μάλιστα, αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στα τρία πρόσωπα του δημοσιεύματος ή και σε οποιαδήποτε άλλα και από ποια συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει ότι έχω την οποιαδήποτε σχέση με τα παντελώς άγνωστα σε εμένα πρόσωπα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...