Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Άκης είναι αθώος και ο Ζήγρας είναι … ο Απόστολος Παύλος»

​Την αθωότητα του πελάτη του υποστήριξε με σθένος ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, ο οποίος έκανε λόγο για «συμπτώσεις ,συγκυρίες και τεκμηριωμένη αμφιβολία».


«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι αθώος λόγω βάσιμων αμφιβολιών. Η απόφαση του δικαστηρίου σας θα είναι μια καλή απάντηση στη γερμανική Δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι η απόφασή σας δεν θα βρίσκεται σε εξάρτηση με τη συναισθηματική αποφόρτιση του κόσμου. Μια τυχόν καταδίκη, λόγω και της δύσκολης οικονομικής, κοινωνικής συγκυρίας ίσως να ικανοποιούσε...» τόνισε ο κ.Κοτσαλής , μιλώντας παράλληλα με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς για τον  ξάδερφο και πρώην στενό συνεργάτη του υπουργού Ν.Ζήγρα.

«Το καλοκαίρι του 2012, εν μία  νυκτί έκανε στροφή 180 μοιρών και από Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος» είπε χαρακτηριστικά για τον κΖήγρα, ενώ χαρακτήρισε αφυδατωμένη την αποδεικτική διαδικασία χωρίς την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ.

«Χωρίς το ΚΥΣΕΑ έχουμε μια αφυδατωμένη αποδεικτική διαδικασία, με δευτεροκλασάτους και τριτοκλασάτους μάρτυρες, και βεβαίως με τα προσωπικά σημειώματα» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «ισχνή ποινική αλήθεια».

«Ήταν επιβεβλημένη η κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ εκατό τοις εκατό» είπε, χαρακτηρίζοντας  «απαρχαιωμένο» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τόνισε τη διαφωνία του για την ταύτιση των εννοιών παραγραφής και αποσβεστικής προθεσμίας από το δικαστήριο.

«Υπάρχουν δύο μύθοι σε αυτή την ιστορία, ο πρώτος είναι το 'παλάτι', το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 180 τετραγωνικών μέτρων, με εμφάνιση καλού αστικού σπιτιού, τίποτε εκτός αυτού του πλαισίου. Ελάχιστοι μάλιστα γνωρίζουν ότι δεν ανήκει στον Τσοχατζοπουλο ολόκληρο το οίκημα. Ο δεύτερος μύθος συγκροτήθηκε από το γερμανικό κατηγορητήριο, με διασπορά όντως του ονόματός του πρώην υπουργού» υπογράμμισε ο κ.Κοτσαλής, χαρακτηρίζοντας «ατεκμηρίωτη» τη σύνδεση του πρώην υπουργού με τη γερμανική δικογραφία.

«Η όλη δράση εστιάζεται στην περίοδο που ήταν ΥΕΘΑ. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος όμως ήταν επί σειρά ετών πρωταγωνιστής της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κανείς δεν παρατήρησε το παραμικρό; Τι συνέβαινε; Ομερτά είχε πέσει;» σημείωσε ο κ. Κοτσαλής.

Σχολιάζοντας το θέμα της παραγραφής τονίζοντας ο δικηγόρος του πρώην υπουργού είπε: «Δικάζεται έλλην πολίτης για πράξη που έχει παραγραφεί. Δεν είναι υπερασπιστικός ισχυρισμός, είναι ο νόμος.Αν δεν μας αρέσει, να τον αλλάξουμε».

Παράλληλα, ο κ.Κοτσαλής προσκόμισε μάλιστα γνωμοδοτήσεις γερμανών καθηγητών που «αμβλύνουν» τα περί ενοχής του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...