Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητά ακύρωση της απόφασης για αναστολή της χρηματοδότησης

Χρυσαυγίτες (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης) χαιρετούν ναζιστικά μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικής εκπαίδευσης...

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση με την οποία ζητάει να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή καταβολή κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσής της.


Η αναστολή εφαρμόστηκε με βάση πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, λόγω του χαρακτηρισμού της, ως εγκληματικής οργάνωσης και της άσκησης ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν οδηγήσει στη Δικαιοσύνη μέχρι τώρα εννέα βουλευτές της. Εξι από αυτούς έχουν ήδη προφυλακιστεί και τρεις παρέμειναν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Ακόμη, ζητεί η Χρυσή Αυγή να δοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, που να διατάσσει την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην αίτηση η ΧΑ αναφέρει ότι υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 (873.114 ευρώ), ούτε την αντίστοιχη του 2014, ούτε τη χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές.

Επίσης, αναφέρει πως υπάρχει αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της, καθώς και των μισθωμάτων των γραφείων της σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...