Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αποφυλακίζονται οροθετικοί και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες με τροπολογία Αθανασίου

Τροπολογία με ανθρωπιστικά κίνητρα με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών και δη του Νοσοκομείου των Κρατουμένων κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.


Με βάση την τροπολογία αποφυλακίζονται όσοι κατάδικοι εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως 10 χρόνια και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία, ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί.


Απολύονται επίσης από τις φυλακές και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους. Ολοι οι κρατούμενοι μπροούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Τα νοσήματα θα πρέπει να προκύπτουν από έγγραφα δημόσιου θεραπευτικού ιδρύματος. Ωστόσο, από τη νέα ρύθμιση εξαιρούνται ρητά καταδικασμένοι για τρομοκρατία, παιδεραστία, οργανωμένο έγκλημα , καταχραστές του δημοσίου .

"Λόγοι υγείας των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης καθώς και λόγοι ανθρωπιστικοί για ευπαθείς ομάδες του σωφρονιστικού πληθυσμού επιβάλλουν την παρούσα ρύθμιση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...