Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής

Υποψήφιος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής


Την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες δικηγορικές εκλογές (23-24/2/14) ανακοίνωσε χθες ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής και σε ανοικτή εκδήλωση απηύθυνε πρόσκληση στους Αθηναίους δικηγόρους για να "αλλάξουν μαζί του όχι απλώς σελίδα, αλλά κεφάλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών".


Ο Β. Αλεξανδρής φιλοδοξεί να συσπειρώσει δικηγόρους προερχόμενους από διάφορους χώρους και τάσεις (όπως φαίνεται και από τους 232 που δήλωσαν στήριξη στο πρόσωπό του) και σε χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο τόνισε ότι "προσέρχεται για πρώτη φορά στις εκλογές χωρίς κομματικό αντίδωρο "ξεκαθαρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του δεν υποκρύπτει προσωπική στρατηγική ούτε αποτελεί εφαλτήριο πολιτικής καριέρας.

Ο 58χρονος δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά ο παρωχημένος συνδικαλιστικός παλαιοκομματισμός του χθες και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, αλλά ο συνδικαλισμός των αρχών και τη πράξης που παρεμβαίνει αποφασιστικά και λύνει προβλήματα. Επισημαίνοντας ότι η δικηγορία οδηγείται σε ανυποληψία και περιθωριοποίηση καθώς έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα που έχουν οδηγήσει σε βάναυση υποτίμηση του λειτουργήματος και στην απομείωση του θεσμικού ρόλου του στην απονομή της δικαιοσύνης, ζήτησε τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των δυνάμεων που μπορούν με προγραμματικό λόγο να βγάλουν το ΔΣΑ από το περιθώριο και το σημερινό αδιέξοδο.

Η ζοφερή επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνουμε -είπε- απεικονίζει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις μιας βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης, υπογραμμίζοντας "δεν είμαστε τιμητές, αλλά ούτε και παθητικοί παρατηρητές της κατηφορικής αυτής πορείας", ενώ ζήτησε τη συστράτευση όλων των δικηγόρων χωρίς αποκλεισμούς, φανατισμούς και μισαλλοδοξίες στη μάχη για να ανακτηθεί η κοινωνική θέση των δικηγόρων και να δοθεί ρεαλιστικό όραμα στους νέους.

Δίνοντας ένα στίγμα της 33χρονης πορείας του ο Β. Αλεξανδρής επισήμανε ότι αφοσιώθηκε μόνο στη νομική επιστήμη και δικηγορία (Δρ Ποινικού Δικαίου) χωρίς να καταλάβει ποτέ κρατική θέση, τονίζοντας ότι οι δικηγορικές ρίζες του συναντούν τις παραστάσεις των υπερασπιστών των καταπατημένων ελευθεριών στα έκτακτα στρατοδικεία της χούντας και ότι εμπνέεται από τη δράση των Στ. Κανελλόπουλου, Γ-Α. Μαγκάκη, Κ. Μαρούδη, Χρ. Αργυρόπουλου που έγραψαν ιστορία και προσέδωσαν κύρος και αίγλη στο λειτούργημα.
Δήλωση υποστήριξης

Δήλωση υποστήριξης της ανεξάρτητης και αδέσμευτης υποψηφιότητας του Β. Αλεξανδρή έκαναν χθες 232 δικηγόροι (που παρευρέθηκαν και στην εκδήλωση) τονίζοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα ζητούν οι καιροί αξιοπρέπεια, επιστημονική αξιοσύνη, αγωνιστικό ήθος, επαγγελματική εμπειρία, όραμα.

Τη δήλωση υπέγραψαν -μεταξύ άλλων- οι σύμβουλοι ΔΣΑ Ε. Αναλυτής, Δ. Βερβεσός, Β. Βραχιώτης, Θ. Καμενόπουλος, Γ. Μπουλούκος, Χ. Τσαγκλή, οι πρώην σύμβουλοι ΔΣΑ Μ. Κουβέλη (κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη), Ι. Κορκόβελος, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Ι. Δρόσος, Αλ. Δερβιτσιώτης, Ν. Κανελλοπούλου, Β. Καραγιώργου, Γ. Κουκουλές, Ν. Λίβος, Ολ. Τσόλκα, Δ. Φιλίππου, Π. Φουντεδάκη, ο τ. βουλευτής Δ. Μπουλούκος, κα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής-πανεπιστημιακπός Ι. Πανούσης, ο πρώην γ. γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Νταϊλιάνας, ενώ το κείμενο συνυπέγραψαν οι δικηγόροι - αντιδήμαρχοι Γ. Αποστολόπουλος (Αθήνας), Α. Κονδύλης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...