Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΣΑ: Μονομαχία Β. Αλεξανδρή - Γ. Αδαμόπουλου στον β΄ γύρο

Πρώτος σε ψήφους για την προεδρία του Δικηγόρου Συλλόγου της Αθήνας αναδείχθηκε ο ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής με ποσοστό 34,76% και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 και την Τρίτη 4 Μαρτίου, με τον νυν πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 23,14%.


Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Παπαστεργίου ήρθε τρίτος στις ψήφους με ποσοστό 13,24%, ενώ ακολούθησαν ο επί χρόνια συνδικαλιστής Παναγιώτης Γαλετσέλλης, ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση με 10,97%, ο  Παναγιώτης Περράκης με ποσοστό 6,74%, ο  Άγγελος Βρεττός με ποσοστό 5,45%, ο Γιώργος Παριανός με ποσοστό 3,05% και ο Γιώργος Μαραγκός με ποσοστό 2,66%.


Από τους  21.471 εγγεγραμμένους στους καταλόγους δικηγόρους της Αθήνας ψήφισαν οι 12.367, με ποσοστό συμμετοχής 57,60%. Από τα ψηφοδέλτια, έγκυρα ήταν 10.517, άκυρα 451 και λευκά 603.

Τον Βασίλη Αλεξανδρή στήριξαν ο άλλοτε διεκδικητής της προεδρίας του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι Θωμάς Καμενόπουλος και Γιάννης Κορκόβελος, με ρίζες επίσης από τον χώρο του ΠαΣοΚ, αλλά και ο Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ. Την ανακήρυξη, δε, της υποψηφιότητάς του είχε υπογράψει η πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Μαρία Κουβέλη, κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η έμπρακτη απάντηση των δικηγόρων στην εγκατάλειψη του κλάδου, στην υποβάθμιση του ΔΣΑ. Την επόμενη εβδομάδα όλοι μαζί, δυναμικά και ανεξάρτητα, σφραγίζουμε τη νέα δημιουργική πορεία του Συλλόγου», δήλωσε ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Από την πλευρά του ο νυν προέδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ψήφο τους ζητώντας «με ειλικρίνεια την ανανέωση της εντολής και της εμπιστοσύνης τους»,ενώ συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή για το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε καλώντας τον στον δεύτερο γύρο των εκλογών να δώσουν έναν έντιμο αγώνα «χωρίς λασπολογίες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αλλά στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς να κρύβουμε τις ταυτότητές μας».

«Η επαναληπτική εκλογή της προσεχούς Κυριακής και Τρίτης  είναι πεδίο σύγκλισης ευρύτερων δυνάμεων στη βάση κοινών δικηγορικών αξιών. Καλώ όλους εκείνους τους φορείς που αποδέχονται επί της αρχής την αγωνιώδη θεσμική μάχη συλλογικής αξιοπρέπειας που δίνουμε για την ελάφρυνση του Έλληνα δικηγόρου και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος, να τη δώσουμε στο μέλλον μαζί», είπε ο κ. Αδαμόπουλος.

Θεσσαλονίκη

Δεύτερος γύρος εκλογών θα διεξαχθεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου διεκδικούν ο  Νίκος Βαλεργάκης και η Γιάννα Παναγοπούλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» και πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ, Νίκος Βαλεργάκης (προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία) συγκέντρωσε ποσοστό 25,48% (1010 ψήφους). Αντίθετα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και αντιπρόεδρος της απερχόμενη διοίκησης, Γιάννα Παναγοπούλου (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατερχόμενη ως ανεξάρτητη στις εκλογές) έλαβε ποσοστό 15,54% (616 ψήφους).
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...