Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Όχι» στις αναβολές εκδίκασης αγωγών κατά της μονής Βατοπεδίου

View of the Vatopedi monastery in Mount Athos ...Image via WikipediaΑντίθετο σε κάθε αναβολή εκδίκασης των αγωγών του δημοσίου κατά της μονής Βατοπεδίου είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Περαιτέρω αναβολές προδήλως δεν συμβάλουν στην πληρέστερη διερεύνηση και υποστήριξη της υποθέσεως της οποίας το πραγματικό υλικό και οι νομικές πτυχές έχουν αποτελέσει από μακρού χρόνου και για τις δύο πλευρές αντικείμενο ενδελεχούς απασχολήσεως», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη αναβολή από το Δικαστήριο, εκδίκασης της αγωγής του δημοσίου κατά της μονής Βατοπεδίου για ένα και πλέον χρόνο μετά την ημερομηνία που είχε αρχικά ορισθεί και συγκεκριμένα την 14η Φεβρουαρίου του 2012.

Την αναβολή είχε ζητήσει ο δικηγόρος της μονής Βατοπεδίου, ενώ το ελληνικό δημόσιο είχε αντιδράσει υποστηρίζοντας ότι «δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής, ότι η υπόθεση είναι ώριμη για συζήτηση και ότι επιβάλλεται η εκδίκαση της για την άμεση αποκατάσταση του τρωθέντος δημοσίου συμφέροντος».

Το Νομικό Συμβούλιο πιστεύει ότι και οι επόμενες συναφείς αγωγές, που έχουν προσδιορισθεί προς συζήτηση εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του 2011, θα εκδικασθούν κανονικά χωρίς αναβολές «και θα υπάρξει επ' αυτών κατ' ουσίαν δικαστική κρίση».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...