Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια και ένταση στη δίκη των «Πυρήνων»

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς το δικαστήριο απέρριψε, λόγω έλλειψης κονδυλίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το αίτημα των κατηγορούμενων για τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών, αλλά και το αίτημά τους να μην παρακρατούνται στην είσοδο ταυτότητες των φίλων και συγγενών τους που προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Μετά την απόρριψη των αιτημάτων, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν δηλώνοντας ότι ξεκινούν αποχή από το συσσίτιο, κατηγόρησαν τους δικηγόρους τους και είπαν πως, εάν το δικαστήριο διορίσει νέους δικηγόρους χωρίς τη συγκατάθεσή τους, θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι εντάσεις κυρίως όταν δημοσιογράφος, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά, εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν στιγμιότυπα από τη δίκη, παρά την αντίθετη απόφαση του δικαστηρίου.

Το ακροατήριο αντέδρασε έντονα, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ μέσα στη δικαστική αίθουσα χτυπώντας συγκεντρωμένους φίλους των κατηγορουμένων.
Τότε, επικεφαλής της φρουράς ακούστηκε να λέει ότι οι κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν. Στη συνέχεια όμως, διευκρινίσθηκε ότι οι έξι κατηγορούμενοι, που κρατούνται προσωρινά, έφτασαν μέχρι την πόρτα του κρατητηρίου, που αποτελεί το όριο για να βρεθούν στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Αύριο, συνεχίζεται η δίκη με τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους δικηγόρους.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...