Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Βατοπεδι : Πρόταση παραγραφής των αδικημάτων για Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο

Vatopedi monastery, Agio Oros, GreeceImage via WikipediaΤην παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ. Ανδρειωτέλλης.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η τελική απόφαση για την παραγραφή ή μη θα ληφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Ανδρειωτέλλη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα εκδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής εντός προθεσμίας δέκα ημερών από την έκδοσή του.

Το βούλευμα επιδίδεται και στον εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.
Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Αντίδραση ΝΔ

«Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ την πρόταση του εισαγγελέα.

Σχολιάζοντας τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο δικαστικό συμβούλιο, οι κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...