Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή ως τις 18/01 των εργασιών στο διοικητικό πρωτοδικείο

Την αναστολή των εργασιών των δικαστικών υπηρεσιών του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έως και τη 14η Ιανουαρίου 2011 και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έως και την 28η Ιανουαρίου, προβλέπει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η προωθούμενη ρύθμιση (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) για την αποκατάσταση των προβλημάτων, που προκάλεσε η πρόσφατη έκρηξη βόμβας στα κτίρια, όπου στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας.

Ακόμη, τα ίδια χρονικά διαστήματα «αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών, καθώς επίσης και η παραγραφή συναφών αξιώσεων».

Ειδικά για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, από τη δημοσίευση της πράξης μπορεί να:

«1) Κατατίθενται και να εκδικάζονται οι αντιρρήσεις και οι ανακλήσεις του άρθρου 76 του Ν. 3385/2005

2) Κατατίθενται αιτήσεις ακυρώσεως και αιτήσεις αναστολής του άρθρου 15 του Ν. 3068/2002 και να εξετάζονται οι συναφείς αιτήσεις για την έκδοση προσωρινής διαταγής

3) Κατατίθενται ανακοπές, προσφυγές και αιτήσεις αναστολής του άρθρου 200 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, καθώς επίσης να εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα προσωρινών διαταγών

4) Παραλαμβάνονται και να καταχωρούνται ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών των αρχών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...