Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΣΑ: Διατεθειμένος να συμβάλλει στην αποτροπή εισόδου παντός είδους όπλων στα δικαστήρια

Μετά  την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε προ μηνός η γραμματέας της 28ης ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς και τις άλλες εγκληματικές ενέργειες που συνέβησαν στους χώρους των δικαστηρίων


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι διατεθειμένος να συμβάλλει με κάθε τρόπο (οικονομικά, υλικά, κ.λπ.) στο να υπάρξουν όλα  τα εκείνα αναγκαία μέτρα τα οποία θα επιφέρουν την αποτροπή εισόδου στα δικαστήρια όπλων, μαχαιριών, με σκοπό να αποτραπούν αρνητικά φαινόμενα σε βάρος δικαστών, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων κ.λπ.


Ειδικότερα, μετά  την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε προ μηνός η γραμματέας της 28ης ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), καθώς και τις άλλες εγκληματικές ενέργειες που συνέβησαν στους χώρους των δικαστηρίων, πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλα Κανελλόπουλου, της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρίας-Γεωργίας Τσάμη, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου, του συμβούλου του ΔΣΑ Θανάση Παυλόπουλου, εκπροσώπων της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η έλλειψη  στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας όλων όσων ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, κ.ά.) ή απλώς βρίσκονται εκεί ως μάρτυρες, συγγενείς, κ.λπ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, εκπροσωπούμενος από τους κ.κ.   Αδαμόπουλο και Παυλόπουλο, επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να μην τίθεται στο εξής σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα όλων όσων εμπλέκονται με το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης». Παράλληλα, ζήτησαν  να ληφθούν συγχρόνως μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν τους δικηγόρους κατά την είσοδό τους στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καθυστέρηση εισόδου των δικηγόρων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε να τοποθετηθούν επιπρόσθετοι διάδρομοι και αψίδες ελέγχου, καθώς και να λειτουργήσουν οι ήδη υπάρχοντες αδρανείς διάδρομοι και αψίδες ελέγχου στην κάτω πύλη, προκειμένου, τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής, να είναι εφικτή η είσοδος πολλαπλάσιου αριθμού δικηγόρων  στον ίδιο χρόνο.

Προς το σκοπό αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «έχει θέσει εξαρχής εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, δηλώνοντας διατεθειμένος να συμβάλει στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων με κάθε δυνατό τρόπο – με την παροχή οποιασδήποτε υλικής ή άλλης συνεισφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...