Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ένωση Εισαγγελέων: Οι συνθήκες απονομής Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες

«Oι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι εισαγγελείς και οι δικαστές αγωνίζονται με αυταπάρνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν και πράγματι ανταποκρίνονται, παρά τις συνθήκες αυτές, στην αποστολή τους».

Aυτό αναφέρεται σε ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά το τέλος των εργασιών της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης.

Οι εισαγγελείς καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, «ώστε να ανταποκρίνονται στις δίκαιες προσδοκίες του ελληνικού λαού», όπως επίσης και να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των θέσεων των εισαγγελέων.

Επίσης, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών εγκαταστάσεων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί του εισαγγελείς της χώρας να μετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 11ης Δεκεμβρίου 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, στις 1μ.μ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...