Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: «Οι δικηγόροι στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών»

Να θέσουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών για θέματα πλειστηριασμών, διακοπών ρεύματος και διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, ζήτησε από τους νομικούς, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.


Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας «Η θέση των ασκούμενων, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων βρίσκεται στο πλάι της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει σε μια λαϊκή συμμαχία, όλοι μαζί, να παλέψουν και για τα ιδιαίτερα αιτήματα του κλάδου τους, αλλά ιδιαίτερα οι δικηγόροι πρέπει να βάλουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται αυτήν τη στιγμή από πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, φόρους και μια σειρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ένταση του αυταρχισμού, με διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας. 


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ιωάννης Αδαμόπουλος, είπε ότι μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Βαλεργάκη, ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, καθώς και για τα προβλήματα που ενσκήπτουν κατά τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.
 
Ο κ. Αδαμόπουλος έκανε λόγο για άδικη καθημερινή στοχοποίηση των δικηγόρων, προσθέτοντας ότι «οι δικηγόροι δεν είναι προνομιούχος τάξη, αλλά εργαζόμενοι σε έναν ευαίσθητο τομέα, εκείνον της απονομής της Δικαιοσύνης και γι' αυτό ο Κώδικας τους θέλει συλλειτουργούς στη Δικαιοσύνη».
 
Αναφερόμενος σε όσα λέγονται περί «ορθάνοιχτου επαγγέλματος», ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι «με τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος μας και εις βάρος της Δικαιοσύνης, το κλείνουν κάθε μέρα και περισσότερο».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...