Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Προσφυγή δικηγόρων στο ΣτΕ για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά

Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτήριο των παλαιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, σύμφωνα με δύο μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου του Πειραιά που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Στην προσφυγή τους οι δύο δικηγόροι ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία ανατέθηκε στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» η μελέτη, δημοπράτηση, κ.λπ. των αναγκών εργασιών στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά στο παλαιό κτήριο της Κεράνης, θεωρώντας ότι είναι αναρμόδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς η εν λόγω εταιρεία από το 2009, έχει μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Υπουργού Υποδομών.

Ακόμη θεωρούν ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι παράνομη καθώς δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης, ενώ δεν υπάρχει και σχετική ειδική πρόβλεψη δαπάνης στον κρατικό προϋπολογισμό για τα έργα που θα γίνουν.

Οι δικηγόροι επικαλούνται ακόμη την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες που θα έρχονται από τα νησιά του Αργοσαρωνικού για να παραβρίσκονται σε υποθέσεις τους, καθώς δεν υπάρχει η αναγκαία συγκοινωνία από τον Πειραιά στη Νίκαια.

Την ίδια ώρα το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε νόμιμα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν, την μεταβολή της έδρας του Εφετείου Πειραιά από τον Πειραιά στη Νίκαια και τη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Νίκαιας στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς και την μεταβολή της έδρας του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Πειραιά.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...