Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Λήγει η αποχή κρατουμένων από το συσσίτιο, σε μεγάλες φυλακές της χώρας

Το «πράσινο φως» για λήξη της κινητοποίησης των κρατουμένων σε μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με αίτημα τον «εκσυγχρονισμό απαρχαιωμένων και γραφειοκρατικών θεσμικών διατάξεων», έδωσε το πρωί ο Κορυδαλλός, ύστερα από 4ωρη συνάντηση εκπροσώπων των κρατουμένων με τον γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη. Τα μαγειρεία που είχαν «κλειδωθεί» άνοιξαν και οι κρατούμενοι σιτίζονται κανονικά. Λήξη της αποχής από το συσσίτιο αποφάσισαν και οι κρατούμενοι των φυλακών στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

Συνεχίζουν, για την ώρα, την αποχή από το συσσίτιο οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός της κινητοποίησης παραμένουν από την αρχή 22 φυλακές σε όλη τη χώρα και οι αγροτικές.

Όπως διευκρίνιζαν σε ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι, τον υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα «έχει ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος «σωφρονισμός» να αποτελεί διαρκή τιμωρία δίχως τέλος». Απαιτούσαν «τη θεσμοποίηση των δικαιωμάτων τής άδειας και της αναστολής, καθώς επίσης και την επισημοποίηση της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης».

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημανθεί ότι οι κρατούμενοι κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...