Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Με ομόφωνη απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο ήμος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων  αποφάσισε τη προσφυγή του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μειωθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες τιμές αντικειμενικής αξίας και οι τιμές ζώνης στο Μαλεβίζι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στο ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) του 2012, που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτών.

Παρά του ότι αυτή είναι μια διαδικασία που ορίζεται αποκλειστικά από το υπουργείο Οικονομικών και δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος για την αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης «Είναι αδιανόητο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τους πολίτες, να υπάρχουν τόσο μεγάλες αυξήσεις σε φόρους και χαράτσια εξαιτίας των αυξημένων τιμών στις αντικειμενικές αξίες. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος! Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Αυτές οι αντικειμενικές αξίες, είχαν οριστεί πριν αναλάβουμε εμείς ως νέα δημοτική αρχή και από την πρώτη στιγμή της θητείας μας έχουμε κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει με το υπουργείο οικονομικών, τους έχουμε στείλει επιστολές επισημαίνοντας αυτή την αδικία, αλλά λύση δεν έχει δοθεί. Ειδικά στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής του Γαζίου, οι ανισότητες που εμφανίζονται είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Σε συνεννόηση και με την στήριξη όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να μην επιβαρυνθούν άδικα οι δημότες μας, με επιπλέον ποσά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...