Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεμπλοκάρει τις επεκτάσεις του Μετρό

Στη σύσταση επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκείμενου να ξεμπλοκάρουν έργα επεκτάσεων του Μέτρο θα προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες τα υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης.

Ανάδοχος του διαγωνισμού για τα έργα, που αφορούν το σύστημα σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό προς το Ελληνικό και τους υπό κατασκευή σταθμούς του Χαϊδαρίου και της Ανθούπολης, είχε αναδειχθεί η Siemens.

Για το λόγο αυτό, έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των σταθμών.

Η επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στο Μάρτιο και από τη στιγμή που θα δώσει το «πράσινο φως», θα χρειαστούν από τέσσερις έως και οκτώ μήνες προκειμένου να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί που είναι κατά 80% με 90% έτοιμοι.

Έως το καλοκαίρι αναμένεται να έχει προκύψει ανάδοχος και για το διαγωνισμό για το τμήμα του Μετρό από το Χαϊδάρι έως τον Πειραιά.

Η λειτουργία των σταθμών έχει καθυστερήσει καθώς τόσο ο νυν υπουργός Υποδομών όσο και ο προκάτοχός του, Γιώργος Σουφλιάς, οι οποίοι δεν έδιναν την έγκρισή τους προκειμένου να ξεκινήσει η εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότοσης, με κόστος 45 εκατ. ευρώ
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...